MOSKOVA (AA) - Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere Rusya ile Ukrayna arasındaki yeni tur müzakere olasılığını değerlendirdi.

Ukrayna ile uzmanlar seviyesinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Peskov, "İstanbul'da sağlanan anlaşmaların uygulanması süreci devam ediyor. Esir ve cenaze değişimi süreci devam ediyor." diye konuştu.

Peskov, Ukrayna'yla yeni tur müzakere tarihinin henüz belirlenmediğini kaydederek, "Üçüncü tur müzakerelerin bu hafta netlik kazanacağını düşünüyoruz. Bu nedenle çalışmaları devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Putin ile Trump arasındaki görüşmenin, müzakere sürecinin tamamlanmasının ardından ancak gerçekleşeceğini kaydeden Peskov, Ukrayna ile ilgili belirledikleri hedeflere ulaşmak için uğraştıklarını söyledi.

İstanbul'da çeşitli uzlaşmalar sağlanmıştı

Türkiye'nin ev sahipliğinde 2 Haziran'da Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul'da müzakereler yapılmıştı.

Tony Blair'in başbakanlık döneminde Jeffrey Epstein ile görüştüğü ortaya çıktı
Tony Blair'in başbakanlık döneminde Jeffrey Epstein ile görüştüğü ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

Müzakerelerde 6 bin Ukrayna askerinin dondurulmuş cesetlerinin teslimi, ağır hasta ve yaralı askerler ile 25 yaş altındaki esir askerlerin takası konusunda uzlaşıya varılmıştı.


Muhabir: Dmitri Chirciu

Kaynak: AA