Ekonomi

Elma üreticisi genç çiftçi ürünlerini kurutarak katma değerli hale getirecek

Isparta'da depoculuk ve elma üretimi yapan Tarım Orman Gençlik Konseyi Üyesi Nagihan Ersan, iklim değişikliğine uyumlu ve katma değerli ürün üretmek istediğini belirterek, meyvelerin kurutulmasını da üretim sürecine dahil etmek istediğini söyledi.

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansının (AA) "Yeni Nesil Çiftçiler" başlıklı dosya haberinin on üçüncü ve son bölümünde Ersan, çiftçi olma hikayesini ve gelecekten beklentilerini anlattı.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren bir ailenin 3. kuşak temsilcisi olduğunu dile getiren Ersan, "Dedem bu işin hem üretimini hem ticaretini yapmış. Babam ve annem de aynı şekilde devam etmişler. Çiftçi bir ailenin içine doğdum diyebilirim. Eşimin ailesi de tarım sektöründe ve birlikte çalışıyoruz." dedi.

Ersan, tarımla ilgili desteklerden yararlandıklarına işaret ederek, "IPARD Programı kapsamında aldığımız destekle soğuk hava ve paketleme tesisimizi kurduk. Destekler sayesinde tarımda bir adım daha öne geçmiş oluyoruz. Ben, aileden tarım sektörünün içindeyim ama dışarıdan tarım sektörüne gelmek isteyenler için tarımsal destekler çok teşvik edici. Bu yüzden bu destekler devam etmeli ve mümkün olduğunca artırılmalı." diye konuştu.

Hedef, iklim koşullarına uygun üretim

Tarımsal üretimde doğa koşullarının takip edilmesi gerektiğini belirten Ersan, şunları kaydetti:

"Üretimimizi daha da sürdürülebilir kılmayı hedefliyorum. İklim koşullarına uygun şekilde üretim gerçekleştirmek ve ileride mümkün olduğunca daha katma değerli üretim yapmak istiyorum. Şu an üretim ve paketleme yapıyoruz. Kendi ürettiğimiz meyve kurutma işlemlerini de sürecimize eklemek istiyorum."

Konseyde 31 ilden temsilcinin bulunduğunu dile getiren Ersan, bu temsilcilerin kendi illerindeki çiftçilerin sorunlarını Tarım ve Orman Bakanlığına iletebildiklerini anlattı.

Ersan, tarıma ilgi duyan ve özellikle elma bahçesi görmek isteyenleri üretim tesislerinde ağırlayabileceğini sözlerine ekledi.


Muhabir: Mustafa Çalkaya,Yalçın Çelen