ANKARA (AA) - Rubio, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Rubio, Venezuela'da, yaklaşık 1 yıldır Arjantin'in Karakas Büyükelçiliğinde siyasi sığınma talebinde bulunan 5 muhalif siyasetçinin, güvenli bir şekilde ABD'ye ulaştığını bildirdi.

Bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını belirten Rubio, müzakerelere dahil olan tüm ortaklara minnet duyduklarını açıkladı.

Söz konusu 5 muhalif hakkında, Venezuela Başsavcılığı tarafından "vatana ihanet" ve "komplo" suçlamalarıyla gözaltı kararı çıkarılmıştı. Bu kararın ardından muhalifler, 2023 yılı başlarında Arjantin"in Karakas Büyükelçiliğine sığınmıştı.

Fransa'da aşırı solcular da Lecornu hükümetini düşürmek için gensoru önergesi sundu
Fransa'da aşırı solcular da Lecornu hükümetini düşürmek için gensoru önergesi sundu
İçeriği Görüntüle

Venezuela polisi, gelişmenin ardından Büyükelçilik çevresinde yoğun güvenlik önlemleri almış, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei ise muhaliflerin güvenli şekilde ülkeyi terk edebilmesi için Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimini hedef alan sert açıklamalarda bulunmuştu.


Muhabir: Damla Delialioğlu

Kaynak: AA